Tots els articles Tots els articles

Vés enrere

Legislació: DECRET LLEI 3/2022, de 29 de març, d'accés a dades dels ens locals i del Departament d'Educació per a l'aplicació de mesures destinades a la detecció i distribució equilibrada de l'alumnat amb necessitats educatives específiques

Objecte:

S'habilita l'intercanvi de dades entre el Departament d'Educació i els ens locals, mitjançant els òrgans de participació en la programació de l'oferta educativa i en el procés d'admissió, així com les unitats de detecció.

Dades dels ens locals

S'habilita el Departament d'Educació, mitjançant els òrgans de participació en la programació de l'oferta educativa i en el procés d'admissió, així com les unitats de detecció, per accedir a les dades dels ens locals de Catalunya de les famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria, dades necessàries per orientar la detecció dels alumnes amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques i socioculturals. Aquestes dades, que s'obtenen sense el consentiment de les persones interessades, són les de caràcter identificatiu, les de contacte i les relacionades amb els indicadors de vulnerabilitat que tot seguit es relacionen:
- Famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria ateses pels serveis socials els darrers 24 mesos.
- Famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria que reben ajuts socials en què el llindar de renda a partir del qual es bonifica se situï per sota de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).
- Famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria en situació d'exclusió residencial ateses pels serveis socials.
- Famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria que són beneficiàries d'ajuts al lloguer de l'habitatge.
- Famílies amb fills en edat d'escolarització obligatòria de nacionalitat estrangera en situació de residència no regularitzada (sense permís de residència).


Data d'entrada en vigor:

El mateix dia de la seva publicació al DOGC.


Publicació oficial:

DOGC núm. 8636, de 31 de març de 2022.Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.
 

Agenda Agenda

07
divendres
octubre 07, 2022
Esdeveniments d'avui
01-10-22 00:00:00 GMT - 31-10-22 23:59:59 GMT
01-10-22 00:00:00 GMT - 31-10-22 23:59:59 GMT

Categories Categories

Àrea temàtica