Vés enrere Jornada: Religió i covid19. Impacte i reptes davant la pandèmia

Objecte:

La Direcció General d'Afers Religiosos impulsa un pla de formació i divulgació sobre la gestió de la diversitat religiosa. Cada any el mes de novembre organitzem les jornades RELIG, que tracten una temàtica d'intervenció vinculada al fet religiós, i es promou la reflexió des de la vessant teòrica i pràctica, combinant ponències i experiències pràctiques impulsades per les administracions públiques i el teixit associatiu religiós.

Enguany, i atesa la incidència que ha suposat la COVID-19 en tots els àmbits d'actuació, també en el religiós, es dedicarà la jornada a l'impacte i els reptes que ha suposat la COVID-19 a l'àmbit religiós:

Jornada Virtual RELIG 2020. Religió i covid19: impacte i reptes davant la pandèmia

Data4 de novembre de 9.30 a 12h

Lloc: virtual a través de la plataforma zoom

 

Per a la ponència inaugural de la jornada es comptarà amb Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, que ha publicat un llibre sobre la matèria a tractar, Vivir en lo esencial. Ideas y preguntas después de la pandemia.

A continuació es durant a terme dues taules de debat:

Una primera amb representació tècnica d'administracions locals, on es vol debatre sobre els reptes que ha suposat gestionar el fet religiós a nivell local durant la covid19; i que comptarà amb la participació de l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament de Lloret de Mar i de l'Oficina d'Afers Religiosos de l'Ajuntament de Barcelona.

Una segona taula de reflexió amb representats de les comunitats religioses, que reculli el seu testimoni i aprenentatges durant la pandèmia des de la vessant espiritual. Aquesta taula la moderarà el Sr. Joan Hernández Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i hi intervindran representants del GTER i del Consell Interreligiós (confessions cristiana, musulmana, jueva i budista).

Consulteu el programa actualitzat  : http://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/RELIG-2020-virtual


Sol·licituds:

Personal al servei de la Generalitat de Catalunya: a través del portal ATRI i/o dels responsables de formació de cada departament (codi 10340)

Personal al servei de les administracions locals: a través del formulari EAPC (codi 20210)

Inscripció entitats religioses: fer arribar un correu electrònic a dgar.justicia@gencat.cat indicant nom, cognoms, NIF, nom entitat i adreça electrònica